Doradztwo

we wszystkich rodzajach zakładów produkcji żywności, żywienia zbiorowego i obrotu żywnością

Usługa obejmuje swoim zakresem nie tylko doradztwo, ale także czynny udział w opracowaniu wymaganej dokumentacji

Opracowanie

planu zarządzania alergenami pokarmowymi

Opracowanie

planu obrony żywności (food defense)

Opracowanie

planu HACCP z elementami oszustw żywnościowych (food fraud)

Walidacja

lub weryfikacja lub aktualizacja planu HACCP

Opracowanie

dokumentacji ISO 22000/BRC/IFS/ISO 9001/ISO 17025

Doskonalenie

systemu zarządzania jakością i/lub bezpieczeństwem żywności

Integracja

systemów zarządzania jakością/bezpieczeństwem żywności/środowiskiem/bhp

Opracowanie

procedur/instrukcji dobrych praktyk (GMP/GHP)/programów warunków wstępnych (PRP)

Zastosowanie

wybranych narzędzi organizatorsko-statystycznych w zarządzaniu jakością i bezpieczeństwem żywności

Na życzenie klienta możliwe ustalenie innego zakresu doradztwa.